RETSINA DIONISOS 0,7L

RETSINA DIONISOS 0,7L
Výrobce: Řecko
Dostupnost: 12
Cena: 115,00 Kč
Množství:  

Tradiční řecké suché bílé víno s chutí a vůní piniové pryskyřice. Po více než půl století je značka Dionysos synonymem pro retsinu, tradiční řecké piniovo-hroznové víno. Hrozny jsou sklízeny ručně tradičním způsobem a jsou vinifikovány (výroba vína) moderními postupy.

Během fermentace je vinný mošt zchlazen v nerezových tancích proto, aby se podpořila elegantní a decentní hroznová příchuť. Pro retsinu je typický její tělnatý a kořeněný charakter, jemná a příjemná chuť. V retsině Dionysos lze příjemně cítit odrůdu Savvatiano.

Má harmonickou kyselost. Světle zlatavá barva, nádherná vůně po piniové pryskyřici s nádechem čerstvě posečené trávy a výrazná, charakteristická chuť z ní dělají nepostradatelnou součást dokonalé degustace řeckých delikates. Výborně se hodí jako aperitiv nebo k tradičním řeckým meze (například dolmades – vinné listy plněné rýží). Zejména mladí Řekové ji popíjejí smíchanou s colovými nápoji a jinými sladkými limonádami.

Ideální teplota pro servírování: 10-+12° C

Druh vinné révy: Rhoditis, Savvatiano

Obsah alkoholu: 11,5% obj

Alkohol se nedoporučuje těhotným ženám, řidičům v průběhu řízení, operátorům strojního zařízení a osobám mladším 18ti let.

Objem: 0,75 l

Dodavatel: N.Pašková

Ul.Slovanská 19 Plzeň

Štítky