Čača 45% Grapa

Čača 45% Grapa
Výrobce: Gruzie
Dostupnost: Není skladem
Cena: 425,00 Kč

Чача или виноградный бренди - это спиртной напиток

čača hroznová

obsah alkoholu:45%

Prodávající : N.Pašková, Slovanská 19, PL, WWW.RAJDELIKATES.CZ

Chacha 45% - lihovina vyrobená z Gruzínských hroznů. Chacha je silný alkohol příbuzný brandy, někdy procento alkoholu v ní dosáhne až 60%. Čača musí být připravena v Gruzii, Kazachstánu a nebo v Abcházii, protože pouze místní vinaři znají dávné tajemství technologie výroby tohoto unikátního nápoje.

Spolu s průmyslovou výrobou, a to jak v Gruzii, Kazachstánu i Abcházii je velmi rozšířená domácí produkce. Čača je oblíbený pro horolezce neboť je to silný nápoj, který zahřeje, ale není používán při zdolávání, pije se v malé sklenici za studeného počasí v zimě. Téměř každý obyvatel farmy je uctíván při výrobě Chachi, protože Čača je považován za symbol dlouhověkosti. Dříve v Abcházii Chacha byla konzumována jako aperitiv, ale nyní pití se používá hlavně v neformálních slavnostech. Chacha používá výhradně v čisté formě a v závislosti na tom, co oblast (země) poskytuje k obživě dle ročního období.

Vyrobeno v horské oblasti u města Gori, Georgia

Jestli nechcete pít Čau v čisté formě tak je možno si udělat míchaný nápoj s Čačou dle receptu níže:

Если вы не готовы попробовать чачу в чистом виде, либо просто не любите крепкий алкоголь, воспользуйтесь следующими простыми рецептами:

«Грузинская груша» - Gruzínská hruška

Ингредиенты:

•70 мл чачи, - 70ml Čači

•20 мл персикового ликера - 20ml broskovoého likéru

•немного лимонного сока - trochu citronové šťávy

Приготовление-příprava:

Взбейте все ингредиенты вместе со льдом в шейкере и приготовленный напиток подайте в бокале.

Rozšleháme všechny přísady s ledem v šejkru a připravený nápoj se podává ve sklenici.

«Тбилиси Фикс»

Ингредиенты:

•50 мл чачи - 50ml Čači

•45 мл Cherry Brandy - višňové brandy

•30 мл лимонного сока - 30ml citronové šťávy

•немного сахара - trošku cukru

Приготовление-příprava:

В стакане растворите чайную ложку сахара в небольшом количестве воды, добавьте дробленый лед. Затем медленно добавьте лимонный сок, ликер и чачу. Аккуратно перемешайте.

Ve sklenici rozpustíte lžičku cukru v malém množství vody, přidejte drcený led. Potom pomalu přidejte citronovou šťávu, likér a Čaču a jemně promíchejte.

Также, можно смешивать чачу с цитрусовым соком (особенно мандариновым) в соотношении 1 к 1, чтобы получить простейший и достаточно колоритный коктейль.

Отличительный вкус чачи кроется в ее исключительно виноградном происхождении.

Také může být Čača smíchána s citrusovou šťávou (zejména mandarinky) v poměru 1: 1, aby se získal jednoduchý a velmi barevný koktejl a výrazná chuť Čači vás vynese do přírody Gruzie kde vyrůstá v samých počátcích hroznů.

 

Štítky koňak