Kagor Кагор 11%

Kagor Кагор 11%
Výrobce: Moldávie
Dostupnost: Není skladem
Cena: 185,00 Kč

Víno červené polosladké

Obsahuje oxid siřičitý.

Obsah alkoholu: 11%

Objem: 0,75 l

Země původu: Moldavská republika

 

Označení: Víno druhu Kagor s označením Pastoral z důvodu neakceptace ochranné známky (patentováno bohužel ve Francii) není na etiketě již Kagor, ale obsah je totožný jako vždy býval Kagor !

Z důvodu zachování ceny není licencováno označení ochrannou známkou Kagor jak vždy byl po léta vyráběn pouze v Moldávii.

Děkujeme za pochopení

 

Sladké víno z Moldávie.

Fortifikované dezertní moldavské víno Kagor se získává z přezrálých hroznů révy Cabernet-Sauvignon. Hrozny této révy jsou ponechány dlouho na keřích, aby dobře vyzrály a získaly vyšší množství hroznového cukru a vyšší intenzitu chuťových a aromatických látek.

Zjednodušeně řečeno Kagor obsahuje fyziologicky získanou vodu, minerální a organické látky. Víno Kagor pochází původně z Francie. Jeho název je odvozen od jihofrancouzského města Cahors, kde se podobná vína pěstovala už od 13. století. Do Ruska bylo přivezeno za cara Petra Velikého kolem roku 1700 a v současnosti se pěstuje ve více zemích bývalého Sovětského svazu, kromě Ruska a Moldavska také např. na Ukrajině.

V současnosti se moldavský Kagor dodává i pro britský královský dvůr.

Alkohol se nedoporučuje těhotným ženám, řidičům v průběhu řízení, operátorům strojního zařízení a osobám mladším 18ti let.

Dodavatel: N.Pašková Ul.Slovanská 19 Plzeň

Štítky