PÍSKAVICE ŘECKÉ SENO TRS

PÍSKAVICE ŘECKÉ SENO TRS
Výrobce: Libanon
Dostupnost: Není skladem
Cena: 49,00 Kč

PÍSKAVICE ŘECKÉ SENO Řecké seno je jedno z nejstarších léčivých rostlin a je uváděno už v tzv. Eberském papyru z 2. tisíciletí před naším letopočtem. Už za starého Egypta se dávaly placky ze semen řeckého sena ke snižování horečky. Pískavice řecké seno se užívá jako léčivo při kašli, jako posilující prostředek, mletý k protizánětlivým obkladům.V antickém Řecku chroupali semena řeckého sena opražená na ječmenném oleji filozofové a jejich žáci, aby jim to „lépe myslelo“. Používá se celá nebo mletá v kuchyních jižní Asie. Lépe je ji předem nasucho opražit, protože se tím zmírní nahořkla chuť.

Kořeníme jí masité i zeleninové jídla, po namočení ji lze využít i jako luštěninu, nebo naklíčenou do salátů.

Pečená ryba s rajčatovým kabátem 1000 g kapra nebo filé 4 stroužky česneku 1 lžíce mletého koriandru 1 lžička mletého římského kmínu 2 lžičky mletých semen řeckého sena ½ lžičky mleté pálivé papriky ½ lžičky mletého zázvoru ½ lžičky mleté kurkumy ¼ lžičky mletého chilli 6 rajčat olej, bílý jogurt, sůl a citron Na oleji osmahneme plátky česneku s kořením, přidáme podrcená rajčata, osolíme, podusíme a přidáme jogurt. Krátce podusíme a dáme stranou. Rybu rozdělíme na porce, dáme na vymaštěný pekáč, osolíme, slabě okořeníme pálivou paprikou, pokapeme citronovou šťávou, olejem a pečeme. Když ryba zčervená, zalijeme ji kořeněnou omáčkou z rajčat a pomalu dopečeme, až „kabátek“ na povrchu vytvoří kůrku. Obložíme plátky citronu a podáváme s brambory.

Složení:PÍSKAVICE ŘECKÉ SENO, BEZ SOLI

baleni:

Informace byly převzaty z etikety výrobku nebo od výrobce.

Alergeny zvýrazněny.

Podmínky skladování: uchovávat při teplotě (18 ± 3)

Dodavatel: N.Pašková 775 287 377, www.RAJDELIKATES.cz ul.Slovanská19, Plzeň

 

Minimální  trvanlivost  na obalu

Štítky