Brambory fialové Blaue St. Galler

Brambory fialové Blaue St. Galler
Brambory fialové Blaue St. Galler Brambory fialové Blaue St. Galler Brambory fialové Blaue St. Galler Brambory fialové Blaue St. Galler Brambory fialové Blaue St. Galler
Výrobce: Česko
Dostupnost: Není skladem
Cena: 28,00 Kč

Brambory fialové Blaue St.Galler modré brambory

info: Zásilkovnou zasíláme pouze 4kg, od 5kg Zasilkovna učtuje příplatek za nad váhu od 5kg do 10kg, ktera bude zaúčtována dodatečně kupujícímu při odesílání !

 

POUZE V OBDOBÍ - 11/2023 až 4/2024 (déle na zavolání) - 604 774 274 /i sms nebo Wcp/

 

Doporučujeme ZDE k nákupu i odrůdu Cibared s červenou neboli růžovou dužninou !

Také ZDE doporučujeme fialovou mrkev !

 

Balení po 2kg, tj. váhu vždy násobky 2x = 2, 4, 6, 8, 10 kg a NE 5 nebo 7kg !

 

Upozornění k ceně dopravy:

Zasílání kurýrem nebo Zásilkovou a cena kurýrem je počítána e-shopem automaticky dle váhy a u Zásilkovny neumí e-shop počítat nadrozměr, který dříve nebyl u Zásilkovny v nabídce.

Jelikož je e-shop starší verze proto umí počítat pouze základní cenu do 5kg za 79,-Kč a balík nad 5kg do 10kg je cena +79,-Kč = 158,- Kč (vložte položku = Zásilkovna nadrozměr).

Pokud budete objednávat vice jak 6kg tj. 3 nebo 4 balení á 2kg, jinak bude položka dopravy nadrozměr dopočtena dodatečně.

3 a 4 balení á 2kg = 6 nebo 8kg tedy balík do 10kg, který lze zaslat Zásilkovnou za cenu 158,- Kč.

Více kg je nutno zaslat kurýrem PPL,DPD neboť u Zásilkovny větší balík jak 10kg je nepřiměřeně drahá !!!

 

Konzumní brambory

Skupina: A

Balení: 2kg (síťka 2kg)

Cena za 1kg

 

Již pár let jsou na českém trhu krom žlutomasých i fialové a růžové brambory. Sice vypadají svým vzhledem, tedy především barvou na první pohled zvlštně, ale jsou díky Flavonoidům velmi zdravé !

Fialová barva je způsobena prvě flavonoidy, které patří mezi přírodní antioxidanty a které působí příznivě na civilizační choroby.

Fialové brambory obsahují těchto látek 3x až 4x více než klasické žlutomasé odrůdy. Tedy čím jsou hlízy uvnitř tmavší, tím více jsou zdravější.

 

Odrůdy mnohdy označované jako Velikonoční pro jejich barevnost, jelikož v nabídce je i červená dužninou růžovou a sitě žlutá a s klasickými tvoří pak barevnou variaci na talíři, obzvlášť k Velikonocům, ale i kdykoli během roku.

V prodeji jen na podzim a z Jara až do vyprodání !

(mimořádně během roku /Květen, Červen, Červenec/ je v nabídce i - fialová mrkev, fialový květák apod.

borscove, na borsc, borsch, barevne, velikonocni

Odrůda vyšlechtěná ve Švýcarsku

Po více než 10 letech vznikl tento stolní brambor s jedinečnou chutí a vzhledem.

 

Jeho předek přišel do Švýcarska ze severu. „Modré Švédsko“ bylo v Evropě dlouhou dobu velmi oblíbenou odrůdou brambor.

Má to však jednu nevýhodu: atraktivní modř masa vařením vybledne. Christoph Gämperli ze St. Gallen Saatzuchtgenossenschaft se s tím nechtěl smířit a pustil se do chovu.

Křížil 'Blue Sweden' s různými dalšími odrůdami ProSpecieRara, vypěstoval nové rostliny brambor ze semen, která vznikla, a tak si v průběhu let vybral 'Blue St. Galler'.

Výsledkem je nádherná modrofialová hlíza, která si zachová barvu i při vaření, pečení nebo fritování.

Vlastnosti starých odrůd přetrvávají i v této novější odrůdě a splňují dnešní potřeby zákazníků.

 

Středně raná a hlavně vosková.

Brambory fialové dužninou i slupkou

Hlízy s vysokým obsahem Flavonoidů - Rutinu !

Vitamin Rozmezí (mg/kg) Průměrná obsah (mg/kg)

Vitamín C 28-420 167

Thiamin 0,01 – 0,26 0,09

Riboflavin 0,0 – 0,12 0,07

Niacin 0,2 – 0,56 1,26

Tokoferol 0,6 - 3 1,2

β-karoten 0,03 – 0,40 0,15

Kyselina chlorogenová 3,5 - 497

Antokyanová barviva 0,5 - 508

 

Fialové brambory jsou velmi dobrým zdrojem mnoha minerálů (draslík, hořčík, železo, vápník) a vitaminů (A, B1, B2, B6, C).

Kromě sacharidů navíc obsahují i jisté množství vlákniny a bílkovin.

Ze zajímavějších látek v nich najdete ještě antokyany, karotenoidy a kyselinu fenolovou i chlorogenovou.

Podle vědeckého výzkumu, provedeného na pensylvánské univerzitě Scranton, lidé, kteří po dobu jednoho měsíce jedli během oběda nebo večeře šest až osm menších brambůrek fialové barvy, měli měřitelně nižší tlak a zároveň nepřibrali ani kilo navíc.

V jiném výzkumu se zase zjistilo, že při pravidelné konzumaci těchto brambor klesá úroveň rakovinových markerů spojených s karcinomem tlustého střeva.

Zároveň podporují paměť a zrak.

 

Modrofialový univerzál

S varným typem AB je odrůda 'Blue St. Galler' všestranná a hodí se k přípravě bramborové polévky, bramborových lupínků, smažených brambor, bramborového salátu, gratinovaných brambor, bramborové kaše nebo bramborové kaše - vše v atraktivním odstínu modrý.

Barva také přijde na své v kombinaci s bělomasými nebo dokonce červenomasými odrůdami.

 

Někoho může od konzumace fialových brambor odradit právě barva, ve skutečnosti však chutnají stejně jako ty klasické žluté. Fialové brambory však mají dvakrát až třikrát vyšší antioxidační kapacitu.

Přítomné antioxidanty aktivně působí proti volným radikálům, které se nacházejí v celém těle. Zmíněný pigment antokyan je zároveň absorbován do krevního řečiště, což má hojivý účinek na játra a velmi příznivý vliv na řízení krevního tlaku.

 

Kromě toho mohou antokyany přítomné ve fialových bramborách bojovat proti oxidačním stresorům, které způsobují různá onemocnění a bývají spojovány s rakovinou a růstem rakovinných buněk obecně. Tento fytochemikál také podporuje zdraví mozku a kognitivní funkci, což z něj činí potravu proti stárnutí.

 

Jak už jsme uvedli výše, fialové brambory jsou bohaté na kyselinu chlorogenovou, která nejen snižuje krevní tlak, ale také rozbíjí krevní sraženiny a znemožňuje enzymatickou aktivitu prokoagulačních proteinů a peptidů, čímž slouží jako prevence trombózy.

 

Fialové brambory obsahují také vlákninu, která není rozpustitelná ve vodě. Tento druh je vhodný pro vytrvalostní sportovce, protože poskytuje velkou hladinu energie na dlouhou dobu.

 

Vezměte prosím na vědomí, že rostliny se vyvíjejí individuálně, a proto se mohou lišit velikostí, tvarem nebo barvou od obrázků produktů.

Navíc jsou v různém stádiu vývoje v závislosti na ročním období a proto mohou být hlízy různě veliké.

 

Dále z naší nabídky vybírejte:

velikonoční, na velikonoce, sváteční, barevné, duhové, na svátky, na svjata, šmoulí, brambory, šmoulovské, flekaté, modro fialové, modré brambory, bramborová kaše, opečené, zapečené, Valfi Solanum tuberosum, blue star, Double Fun, violet, hopeup, bluethy, lanyzove, vitelotte, 

Štítky