Falafel

Falafel
Výrobce: Libanon
Dostupnost: 49
Cena: 69,00 Kč
Množství:  

Směs na cizrnové kuličky Falafel

Falafel je tradiční jídlo v arabském středomoří, které se připravuje hlavně z cizrny nebo z bobů.

Recept na Falafel se salátem tabouleh
Suroviny na něj rovněž koupíte v našem obchodě:

400 g namočené cizrny
100 g petrželové natě
100 g cibule
10 g česneku
mletý římský kmín
sůl
pepř
500 ml oleje
na jogurtovou omáčku: 200g bílého jogurtu svazek petrželové natě, 10 g česneku, sůl
40 g harissy nebo chilli pasty.
na tabouleh: 400 g rajčat, 100 g petrželové natě, 50g kuskus, 1 velký citron, 1 cibule, 50ml olivového oleje, sůl, pepř.

Postup: cizrnu, cibuli, česnek a petrželovou nať nameleme na jemno, osolíme, opepříme a přidáme římský kmín, vše důkladně promícháme a v chladničce necháme těsto ztuhnout. Z těsta tvarujeme placičky nebo kuličky, které smažíme dozlatova. Jogurt smícháme s drceným nebo na jemno nasekaným česnekem, natí, osolíme a zamícháme. Falafel podáváme společně s jogurtovou omáčkou, možno doplnit harissou. Jako přílohu můžete zvolit salát tabouleh, který připravíme z nakrájených rajčat na kostičky, cibuli nadrobno a nať nasekáme a to vše smícháme. Do směsi přidáme sušený kuskus, citronovou šťávu, olivový olej, sůl, pepř a důkladně promícháme. Pak necháme cca 1 hodinu v lednici odležet. Před podáváním ještě promícháme. Dobrou chuť.

 

Štítky